Lekfulla kontor

När man hör ordet kontor tänker man kanske mest på en ganska steril miljö med skrivbord och stolar samt ett par mindre privata rum, men så behöver det inte alls vara. Idag är det många arbetsgivare som satsar på ett lite mer lekfullt kontor med sköna soffor, en avkopplingshörna, roliga inredningsdetaljer och kanske till och med några spel. Google är kanske mest känt för denna typ av kontor. Det är även vanligt hos olika spelföretag och casinon, King.com är ett annat exempel som vi kan ta upp. Hur gör man egentligen om man ska designa denna typ av kontor?

Endast fantasin sätter gränser

Av alla designstilar för kontoret är det kanske denna som är roligast att inreda. Du kan ha ganska fria tyglar och satsa på det du tycker passar. Välj gärna detaljer som passar ihop med det företag du inreder för. Spelföretaget Paddy Power har till exempel sköna hängstolar som är uppsatta i taket tillsammans med lite trädstockar som är utställda lite här och var. Givetvis i färgen grönt som är deras signaturfärg. Att leka med olika färger är förresten ett väldigt enkelt sätt att få till ett mer livat och roligt kontor som får de anställda att trivas bättre. Vissa dekorerar kontoret beroende på årstid, säsong eller stort evenemang. Som många fotbollsfans gör inför EM dekorerar de kontoret eller rummet för att förebereda sig inför den stora turneringen.

Lek med utrymmet som finns

Ett annat sätt att skapa ett lekfullt kontor är att ta vara på det utrymme som finns. Ett exempel är att skära ut en del av en vägg och skapa ett mysigt ställe att sitta på. Här kan man till exempel sätta upp en hängmatta eller slänga in några sköna kuddar. Man kan ha i åtanke att det ska se ut som ett kontor där även barn skulle kunna trivas. Det är ofta en bra utgångspunkt. Det finns även massvis med inspiration från redan etablerade företag som du kan titta på om du ska vara med och skapa ett lekfullt kontor.