Om kontorsdesign

Som arkitekt är det mycket viktigt att veta hur man som bäst ska designa ett kontor för att den kund man har ska bli nöjd. Mångårig erfarenhet och stort människokännande krävs för att det ska bli rätt och många gånger ligger det flera timmars arbete bakom att få allt rätt.

Att designa ett kontor handlar om så mycket mer än att bara vara ekonomisk, ställa bord rätt och annat. Designen ska vara inspirerande och en besökare ska få ett mycket gott intryck av att bara se kontoret.

Tidigare var öppna kontorslandskap mycket populära men under den senaste tiden har dessa börjat minska i antal. De landskap som bestått av att varje medarbetare haft ett eget litet bås med höga väggar har också allt mer försvunnit. Nu arbetar man i mycket omgivande miljöer. Ibland kan man sitta och samarbeta med en uppgift, medan man en annan gång vill sitta i helt lugn omgivning, kanske med lite tyst, rogivande musik? Oavsett vad man som anställd gillar kan det vara bra att ta upp saken med sin chef. Kanske kan denne boka in en designer eller arkitekt så snart som möjligt så att man som anställd kan prestera helt i topp igen. Kanske behövs bara ett tyst rum byggas?